Prodajni program

Skorpion 280 SDBG

Skorpion 280 SDBG

TEKNAMOTOR 280 SDBG

Kategorija: Prodajni program, Sekirostroji, Mobilni drobilci na boben

Skorpion 280 SDBG je mobilni boben sekalnik v obliki posebnega priklopnika.

Grlo sekalnika dimenzije 265 mm širine in 190 mm višine omogoča drobljenje vej z listjem in igličevjem ter ostankov žaganja, kot tudi okroglega lesa do premera 180 mm.

Sistem potiskanja lesa je sestavljen iz vgrajene v nihalko zobate rolice, ki potiska in pritiska les s premerom 280 mm in spodnje gosenice dolžine 680 mm, ki ima pred sabo ročno zložljivo mizo za nakladanje. Takšna oblika sistema potiskanja lesa omogoča enostavno nakladanje lesa, lajša delo operaterjev in povečuje produktivnost. Rolico in gosenico poganja sistem hidravličnih motorjev z reduktorji.

Plaščni boben s 3 noži v sektorski nastavitvi (en vrtljaj en rez) zagotavlja doseganje visokih zmogljivosti sekalnika ob stabilnem delovanju motorja traktorja in varčni porabi goriva.

Uporaba rezalnih nožev iz orodnega jekla omogoča njihovo izostritev v času uporabe nominalne iz nominalne dolžine do kar 20 mm, kar hkrati podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

Sito 30x30 na ali 50x50mm, ki je nameščeno pod rezalnim bobnom, zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 ter preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Kosi izpod sita transportirani s transportnim trakom v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev, ki se ročno vrti s pomočjo vijačnega polža za 360°. Opcijsko izmetalna cev se lahko podaljša.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke, elektromagnetnega ventila in dveh hidravličnih motorjev z menjalnikom. Sestavni del standardne opreme sekalnika je nastavitev hitrosti premika lesa, kar omogoča proizvodnjo kosov različnih velikosti, odvisno od materiala, ki se razreže.

Pogon je tri-valjni industrijski motor Lombardini LDW 1603, tekočinsko hlajen z močjo 40,1 KM. Motor je v ohišju iz poliestrskega laminata. Uporaba 40l tanka za gorivo omogoča večurno delovanje sekalnika.

Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosno podvozje, ki je opremljeno z naletno in parkirno zavoro ter vlečnim priključkom pod kroglični zatič ali ročaj.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem , ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.

 

MODEL SKORPION 280 SDBG
Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 3750 (4460)* x 1810 x 2380
Teža [kg] 1620
Maksimalni premer debla, veje [mm] 180
Število nožev 3 rezalni + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 22
Kapaciteta [m3/h] do 10
Velikost sekancev [mm] do 25 odvisno od lesa
Podajalna enota valj in gosenični podajalnik s hidravličnim pogonom
Premer bobna [mm] 420
Sito [mm] 30 x 30 ali 50 x 50
Mere odprtine ( Š x V ) [mm]
265 x 190
Vrsta pogona
Lombardini 1603 Dizel, tekočinsko hlajen, el. start
Moč motorja (KM) 40,1

Oprema vključena:

  • števec delovnih ur
  • rezervno kolo
  • nastavitev višine dozirnika za sekance
  • nastavljiv dozirnik sekancev 360°
  • sistem za preobremenitev

Dodatna oprema po naročilu:

  • povišanje izmetne cevi
Pokličite brezplačno številko 080 72 76 in si naročite svoj prodajni katalog.